klassiekergarage1

Oldtimer onderhoud & Oldtimer reparatie

Sloetjes Classic Cars heeft een gespecialiseerde werkplaats voor de meeste merken klassiekers en oldtimers. Ons team van vakkundig geschoolde monteurs heeft ervaring met onderhoud en reparatie van Mercedes-Benz BMW Bentley Austin Healey Jagaur Ford Mustang Rolls Royce Volvo Volkswagen Morgan Porsche 911 en Porsche 356.

Oldtimerrestauratie en onderhoud van oldtimers

Om u zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn met het onderhoud en reparatie van hun oldtimer is ons team van monteurs opgeleid met verschillende specialisaties welk van belang zijn bij klassieke auto’s. Zo zijn onze monteurs gedreven in het uitvoeren van laswerk aan oldtimers, het oplossen van electrische storingen aan oldtimers en op het gebied van motorrevisie en versnellingsbakrevisie. Ook voor het compleet nieuw bekleden van het interieur van uw oldtimer kunt u bij ons terecht. Dat kan in originele bekleding, lederen bekleding of andere wensen die u heeft. Heeft u specifieke vragen over het onderhoud aan uw oldtimer? Neem nu contact met ons op en wij zijn u graag tot dienst.

oldtimermonteurs2
klassiekerwerkplaats2

Ontsteking afstellen oldtimer

De onsteking van uw klassieke auto heeft af en toe wel wat aandacht nodig. Oldtimers zijn uitgerust met een bobine, verdeler, verdeelkap, bougiekabels, een condensator en contactpunten. Allemaal losse onderdelen die door gebruik slijten of waarvan de afstelling verloopt.

Contactpunten vervangen is wel de meest bekende bij het sleutelen aan klassiekers en oldtimers. Afstellen doe je dan met een voelermaat en sommige met hun duimnagel (dikke duim vereist). Of is er een alternatief? Met onze Motortester wel. Deze inmiddels klassieke Motortester hebben wij aangeschaft om een écht goed inzicht te krijgen in de conditie van uw onstekingssyteem.

De Motortester is de voorloper van de moderne diagnose-apparatuur. Met deze tester kunnen de volgende zaken getest worden: Functietest start en laadsysteem, spanningsverliezen in het onstekingssysteem, contacthoek/tijd en onstekingstijdstip, vacuumvervroeging, centrifugaalvervroeging, cilinderbalanstest (Zichtbaar maken welke cilinders goed meedoen) en beoordelen onstekingsbeeld met een oscilloscoop

Reparatie en onderhoud klassieke auto bij Sloetjes Classic Cars

Het spuiten van oldtimers doen wij niet in onze eigen werkplaats. Dit specialisme laten we graag over aan een aantal externe partners die u hiermede graag van dienst willen zijn. Opdrachten voor een complete restauratie van uw oldtimer kunnen wij helaas niet meer aannemen, daarvoor is onze werkplaats helaas te ver volgeboekt. Uiteraard kunnen wij u wel begeleiden in het restaureren van uw oldtimer.

Neem nu contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Onze werkplaats is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12:00 en van 13:15 tot 17.00 uur.

classiccargarage
klassiekergarage